Reiziger gebruikte AirTag om verloren bagage te volgen gedurende 5 dagen na het vliegen vanuit Toronto


Frequente luchtreiziger Kelly Laing vloog eind vorige maand van Toronto naar Saint John, NB, op een vlucht die ze vaak tussen de twee steden neemt, maar deze keer werd haar ingecheckte bagage vermist.

‚Het is anderhalf uur vliegen. Ik was er vroeg, klaar om te gaan. Ik controleerde mijn ene tas met bagage voor die vlucht, stapte op de luchtvaartmaatschappij. Het liep weer een beetje vertraging op. Ik landde in Saint John, stapte meteen uit, ging naar de bagageophaaldienst en mijn bagage was er niet,” zei Laing, die opmerkte dat ze niet de enige was wiens tas niet was aangekomen.

“Er waren ongeveer 30 tot 50 van ons die hun bagage niet hadden … de Memorial Cup vond plaats in Saint John, wat een enorm hockeytoernooi is hier in Canada en ik weet dat veel mensen op die vlucht kwamen voor het spel en zelfs hun bagage was verloren,” voegde ze eraan toe.

Verhaal gaat verder onder advertentie

Gelukkig voor Laing had ze vooruitgedacht en een Apple AirTag in haar koffer gestopt.

Lees verder:

Air Canada, Pearson staat opnieuw op nummer 1 in vertragingen wereldwijd; Inchecken in Montreal loopt vast

„Het eerste wat ik deed, was mijn telefoon openklappen, naar mijn AirTag zoeken om mijn bagage te vinden, en ik kon zien dat de locatie Toronto Pearson zei,“ zei ze.

Laing is een fervent golfer die vaak reist voor de sport en heeft Apple AirTags in haar golftassen gestopt, zodat ze de items kan volgen.

“Golfuitrusting is vrij duur… Die voorwerpen raken vaak zoek of raken zoek. Het zijn gewoon onregelmatige items,‘ zei ze.

Op deze specifieke reis van Toronto naar Saint John besloot Laing een AirTag in haar koffer te stoppen voor ‚gemoedsrust‘.

Lees verder:

Air Canada-vluchtannuleringen: restituties, andere compensaties krijgen

„Ik dacht dat ik het in mijn eigen bagage zou stoppen vanwege alle vertragingen en annuleringen van de laatste tijd met Canadese binnenlandse vluchten en ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb,“ legde ze uit.

Laing maakte een reeks video’s en plaatste ze op TikTok terwijl ze de bijna een week durende reis van haar ingecheckte bagage uit Toronto beschreef.

Verhaal gaat verder onder advertentie

„Dus dit is een Apple AirTag, ik heb hem in deze kleine houder met deze kleine clip die hem veilig houdt, hij is ook gepersonaliseerd met mijn initiaal. Je kunt hier zien dat er Apple AirTag op staat en het is geweldig en ik zou eigenlijk niet zonder een AirTag willen reizen‘, zei Laing in een van de vele TikTok-video’s.

Een Apple AirTag kost ongeveer $ 40 en tech-expert Kris Abel legde uit hoe ze precies werken.

„Het zendt zo nu en dan een draadloos signaal uit – een klein baken, zoals Apple het noemt – om elke iPhone of smartphone in de buurt te laten weten dat hij in de buurt is en idealiter luistert je telefoon constant om je te laten weten dat dit ding is oké,‘ zei hij.

Lees verder:

Air Canada annuleert enkele zomervluchten te midden van reischaos. Wie is verantwoordelijk?

Abel zei dat AirTags vooral de moeite waard kunnen zijn, zodat gebruikers zich op hun gemak voelen wetende dat hun bezittingen veilig zijn.

„Dit is een van de grote bronnen van angst: ‚Oh, heb ik al mijn spullen? Heb ik mijn paspoort?‘ Je weet wel, dat soort dingen. Dus het is altijd een soort geruststelling van: ‚O, goed, ja, ik heb het‘, ‚zei hij.

AirTags hoeven niet te worden opgeladen, zei Abel, omdat ze werken met een batterij die ongeveer een jaar meegaat.

Verhaal gaat verder onder advertentie

‚Het laat je weten wanneer de batterij bijna leeg is en je hem moet vervangen. Maar een jaar is erg lang voor iets dat een signaal afgeeft. Natuurlijk gebruikt het dat signaal niet altijd zoals je telefoon, maar een jaar is echt een lange tijd en dat is een beetje geruststellend,‘ voegde hij eraan toe.

Toen Laing in Saint John landde en ontdekte dat haar bagage ontbrak, zei ze dat de luchthavenfunctionarissen geen verklaring konden geven. Laing zei ook dat ze probeerde contact op te nemen met Air Canada, maar dat ze twee uur in de wacht moest staan.

“Geen meldingen van Air Canada, geen e-mails die ons op de hoogte houden van onze bagage. Het enige wat ik had was die tracker en als ik die niet had, zou ik me waarschijnlijk nog veel meer zorgen gaan maken‘, zei ze.

Lees verder:

Canadese luchtvaartmaatschappijen zeggen dat de zomerschema’s ongewijzigd blijven te midden van annuleringen van Air Canada

Laing zei vijf dagen lang haar bagage te volgen op haar iPhone, dankzij de AirTag.

“Op de app op Find My Device zie je precies waar je bagage is, waar die AirTag is. Dus ik keek er vijf dagen naar. Pearson dag één: niet bewegend; dag twee: niet bewegen; dag drie: niet bewegen … gelukkig zag ik op dag vijf dat het in Moncton was aangekomen en toen vond het zijn weg naar Saint John,” zei ze.

Verhaal gaat verder onder advertentie

Laing reed vervolgens naar het vliegveld, overhandigde haar identiteitsbewijs aan de luchthavenfunctionarissen en haalde haar bagage op.

„Ik had gewoon geluk dat ik daar een tracker had“, zei Laing.

Global News nam contact op met Air Canada voor commentaar op dit verhaal, maar kreeg geen antwoord.


Klik om video af te spelen: 'Air Canada, WestJet scoort slecht op prestaties'Air Canada, WestJet scoren slecht op prestaties


Air Canada, WestJet scoren slecht op prestaties

© 2022 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.Schreibe einen Kommentar