Sam Neill „blij dat hij leeft“ na de diagnose van kanker


Acteur Sam Neill onthulde onlangs zijn diagnose en remissie van kanker en zei verder dat het schrijven van zijn memoires een ‚redder in nood‘ was.

Sam Neill-kanker

Sam Neill heeft een legendarische carrière van bijna vijf decennia achter de rug, die hem talloze onderscheidingen, een brede schare fans en een ridderorde opleverde. Maar deze maand onthulde Sam Neill dat hij onlangs voor een enorme uitdaging stond, nadat hij de diagnose stadium drie bloedkanker had gekregen, die gelukkig in remissie is gegaan.

In een interview met De beschermer Ter promotie van zijn memoires „Did I Ever Tell You This?“, Legde Sam Neill uit dat het schrijven van het boek hem minstens één reden gaf om door te gaan na de diagnose van kanker. “Ik merkte dat ik niets te doen had… En ik ben gewend om te werken. Ik hou van werken. Ik ga graag naar mijn werk. Ik vind het heerlijk om elke dag bij mensen te zijn en te genieten van menselijk gezelschap en vriendschap en al deze dingen. En daar werd ik ineens van beroofd. En ik dacht: ‚wat ga ik doen?‘ … terwijl ik doorging en bleef schrijven, realiseerde ik me dat het me eigenlijk een reden gaf om te leven en ik ging naar bed en dacht: ‚Daar zal ik over schrijven morgen … dat zal me vermaken.‘ En dus was het echt een redder in nood, want ik had dat niet kunnen doormaken zonder niets te doen, weet je.

Sam Neill kreeg voor het eerst symptomen – gezwollen klieren – tijdens het promoten van 2022’s Jurassic Wereldheerschappij. Na chemotherapie te hebben ondergaan voor angioimmunoblastisch T-cellymfoom, bleek Sam Neill vrij van kanker te zijn. Toch moet hij de rest van zijn leven elke maand een chemokuur slikken.

Over zijn houding ten opzichte van de diagnose van kanker zei Sam Neill: “Ik kan niet doen alsof het afgelopen jaar geen donkere momenten heeft gehad… Maar die donkere momenten werpen het licht op scherp, weet je, en hebben me dankbaar gemaakt voor elke dag en enorm dankbaar voor al mijn vrienden. Ik ben gewoon blij dat ik leef.‘

In het eerste hoofdstuk van zijn memoires schrijft Sam Neill: ‚Het punt is, ik ben een boef. Mogelijk stervende… Misschien moet ik dit versnellen.‘ En Sam Neill is niet bepaald langzamer gegaan sinds zijn diagnose van kanker. Hij speelt zelfs een hoofdrol in de gelimiteerde Peacock-serie Appels vallen nooit dit jaar.

Het boek van Sam Neill, dat zijn leven, carrière en kankerdiagnose behandelt, komt binnenkort uit 21 maart.

Wat is je favoriete film en/of optreden van Sam Neill? Laat het ons hieronder weten!

Schreibe einen Kommentar