Wat er gebeurde toen ChatGPT mijn online datingprofiel in handen kreeg


Voor de goede orde, ik heb geen sokken met luiaards erop. Argyle-patronen? Strepen? Absoluut. Ik heb drie paar met het CNET-logo erop. Maar geen luiaards.

ChatGPT denkt Dat zou ik wel kunnen, hoewel, en het denkt ook dat dit feit me matches zou kunnen opleveren op Hinge, of Bumble, of welke dating-app dan ook die het lef heeft om me om een ​​willekeurig feit over mezelf te vragen.

Love Syncs-logo

Klik om meer Love Syncs te lezen.

Hier is een willekeurig feit over mij: toen ik testte hoe ChatGPT zou omgaan met het herschrijven van mijn dating-app-profiel, probeerde de experimentele AI-chatbot me te veranderen in een cringey manisch pixie-droommeisje dat vergeet haar „jungle“ van kamerplanten water te geven, danst op haar favoriet „stemt“ en is op zoek naar „een andere gek“ om *huivert* „avonturen“ mee te beleven.

In de laatste paar maanden, de mensheid heeft de mogelijkheden van AI-tools ontdekt met een snel kolkende mix van horror en fascinatie. Kunst gemaakt door kunstmatige intelligentie is zo cool — behalve misschien dat het menselijke artiesten afsnijdt. ChatGPT liedjes kan schrijvenmaar betekent dat dat creativiteit niet langer leeft in het penthouse van een gebouw waar de robots geen keycard voor hebben?

Toen ik voor het eerst een PR-pitch las waarin stond dat ChatGPT zou kunnen worden gebruikt om biografieën te schrijven en prompts op dating-apps te beantwoorden, grapte ik terloops in de leegte: „Maar natuurlijk.“ Toen begon ik me af te vragen wat voor soort dater AI zou kunnen zijn. Kan ik ’s werelds meest effectieve datingprofiel maken via de kracht van machine learning?

Ik ging aan de slag met het maken van prompts, begon eenvoudig en leidde vervolgens ChatGPT naar toenemende chaos.

Prompt: „Schrijf een bio van een dating-app van 500 tekens voor een vrouw die van muziek, boeken en kamerplanten houdt.“

Antwoord: „Muziekliefhebber, boekenwurm en trotse plantouder. Ik breng mijn vrije tijd door met meezingen met mijn favoriete deuntjes, duiken in de nieuwste bestseller en het verzorgen van mijn steeds groter wordende verzameling kamerplanten. Iemand zoeken die mijn passies deelt en is klaar om met me mee te gaan op spontane avonturen, gezellige avonden en uitstapjes naar de plaatselijke crèche. Laten we boek- en albumaanbevelingen uitwisselen terwijl we koffie drinken en onze favoriete genres bespreken. Bonuspunten als je groene vingers hebt!“

Goor. Een uitroepteken? In een biografie?! Ik zou nooit.

Prompt: schrijf een grappig antwoord van één zin op de prompt van de datingapp: „Mijn plan voor de zombie-apocalyps is…“

Antwoord: „Mijn plan voor de zombie-apocalyps is om de zombies de cha-cha-glijbaan te leren, omdat je in een crisis nooit te veel cardio kunt hebben.“

Ik staarde naar het antwoord. Het is een beetje grappig. Cardio in een crisis? Is dat ergens van? Begrijpt ChatGPT de onderliggende absurditeit?

Ik probeerde wat subtiliteit en subtekst in te brengen.

Prompt: „Schrijf een openingsbericht voor een dating-app, maar vraag de persoon nog niet mee uit. Je hebt zojuist de meest recente aflevering van The Last of Us gezien en voelt je emotioneel kwetsbaar.“

Hé, als Bill zijn zielsverwant midden in een schimmel-apocalyps zou kunnen vangen, is er misschien nog hoop voor alle anderen.

Antwoord: „Hallo! Ik heb net de meest recente aflevering van The Last of Us bekeken en ik voel me een beetje emotioneel. Het valt me ​​op dat we allebei van de game genieten. Ik wil medelijden hebben met de ups en downs van de post-apocalyptische wereld en alle gevoelens die het met zich meebrengt?“

Kun jij jezelf uit het bestaan ​​wegwringen als de laatste twinkeling van licht van een ster die eeuwen geleden stierf?

Toen vroeg ik ChatGPT of het geloofde in een leven na de liefde.

De ergste overtreder van allemaal stuurde een spinnende splinter door mijn ziel binnen de eerste twee woorden.

Prompt: schrijf een grappig openingsbericht voor een dating-app, maar vraag de persoon nog niet mee uit. De persoon deelt jouw interesse in katten en indiemuziek.

Antwoord: „Miauw daar! Ik kon het niet helpen dat onze gedeelde liefde voor katten en indiemuziek uit de jaren 2010 opviel. Ik heb het gevoel dat we uren zouden kunnen praten over onze favoriete pelsbaby’s en debatteren over het beste album van Fleet Foxes. Wil je onze krachten bundelen en onze eigen katvriendelijke indieband beginnen?“

Miauw daar. MIAUW DAAR? Als iemand me die groet zou sturen, zou ik de hele dating-app verwijderen, mijn telefoon in een plastic zak stoppen, hem zo ver mogelijk in de diepten van de Yucca Mountain Nuclear Waste Repository gooien en de rest van mijn leven duiven trainen om papieren exemplaren van memes aan mijn vrienden bezorgen.

In een poging mijn gevoelens te verwerken, belde ik TikToker Amelia Samson. Samson maakt TikToks over het chemische vuur dat moderne dating is en vooral over de verbijsterend vreemde en aanstootgevende profielen die rondzweven op De Apps. Ze geeft stem aan het door woede omhulde ongeloof dat je voelt elke keer dat iemand ‚vraag maar‘ in zijn biografie schrijft.

„Oh nee,“ zei ze, toen ik het „miauw daar“-antwoord aan haar via de telefoon las, „ChatGPT is als de griezeligste man met wie je ooit bent uitgegaan.“

Er viel zoveel uit te pakken. Zou het goed zijn om materiaal van ChatGPT te gebruiken, zolang het maar nauwkeurig is en je alleen wat hulp nodig hebt bij het verpakken van wat je over jezelf wilt zeggen? Moeten andere daters weten dat je ChatGPT hebt gebruikt? (Ik zou het zeker willen weten.) Wat gebeurt er als je begint te praten over cha-cha glijden met zombies op je profiel, maar dat niveau van eigenaardigheid in het echte leven niet kunt opbrengen?

„Ik denk dat er manieren zijn om het te gebruiken, vooral voor dating-apps en om dingen over jezelf te schrijven die eerlijk en logisch zijn,“ zei Samson, „[but] naarmate het vordert, groeit en slimmer wordt, kunnen mensen het gaan misbruiken, en dat is wat ik er zo eng aan vind.“

Dating-apps worstelen al met problemen als filters, bots en catfishing. De Federal Trade Commission meldde dat mensen verloren hebben $ 547 miljoen aan op romantiek gebaseerde zwendel in 2021. En zelfs als een hoopvolle dater met een ChatGPT-account je niet probeert te laten betalen voor de operatie van zijn huisdierleguaan, is verkeerde voorstelling van zaken een eeuwenoud probleem in de datingwereld.

De mal is op, mensen. Je bent nooit klaar met het lezen van Infinite Jest.

Een robothand die een roos geeft aan een menselijke hand.

Ik had ChatGPT nooit moeten vragen om mijn datingprofiel te schrijven.

Getty

Valse vakkennis

Er was eens enige creativiteit nodig om over jezelf te liegen. Met ChatGPT hoefde ik mijn eigen denkkracht niet te gebruiken om valse details over mezelf te verzinnen. Het leverde me een fictieve expertkennis op van Aziatisch straatvoedsel, een voorliefde voor huilen in de auto bij Everybody Hurts by REM, en een verhaal over verdwalen in Toscane en eindigen op een geitenboerderij.

„[It’s] veel van het beenwerk wegnemen bij het creëren van de leugen, ‚zei Samson.

Als dit klinkt als handenwringen, nou, we hebben allemaal onze hobby’s.

Ik nam contact op met Bumble en OkCupid om te zien hoe bewust dergelijke apps zijn van dit specifieke gebruik van AI.

Bumble zei dat het de ontwikkeling van AI in het algemeen in de gaten houdt en hoe dit zowel de gemeenschap als het bedrijf kan beïnvloeden. „We bekijken altijd de nieuwste technologie om na te denken over wat zinvol zou kunnen zijn om aan ons product toe te voegen“, zei een woordvoerder via e-mail.

OkCupid zei dat het ervoor zorgde dat ChatGPT enkele vragen schreef om daters te stellen, zoals wat ze het meest waarderen in een partner of hoe ze het weekend graag doorbrengen.

WooPlus, een dating-app voor daters met een maatje meer, een ChatGPT-helpknop toegevoegd die mensen kunnen gebruiken wanneer ze hulp nodig hebben bij het reageren op berichten van potentiële matches. Berichtinteractie steeg met 200% als gevolg van de functie, volgens een blogpost, maar de app erkende ook dat sommige gebruikers zeiden dat ze zich bedrogen voelden door het idee.

Maar voorlopig is er misschien enige hoop voor degenen die zich zorgen maken over de kruising van AI en daten: het kronkelende enthousiasme van sommige van deze prompts kan op geen enkele manier een match opleveren. Nadat we hadden gepraat, vroeg Samson ChatGPT om een ​​leuk feit over dieren — het soort dat je zou kunnen gebruiken in een prompt, en het gaf haar een antwoord over hoe luiaards (alweer met de luiaards!) poepen.

„Wist je dat luiaards maar één keer per week poepen en dat de uitwerpselen die ze produceren zo groot zijn dat ze wel een derde van het lichaamsgewicht van de luiaard kunnen zijn?“

ChatGPT was nog niet klaar met het spelen van Casanova.

„Daten met mij is alsof je een kaartje op de eerste rij krijgt voor een non-stop, bloedstollende spannende rit vol gelach, sprankelende gesprekken en spontane kusjes.“

„Eén ding dat je over mij moet weten, is dat ik de neiging heb om op ongepaste momenten in spontane interpretatieve dans uit te barsten, maar dat is precies hoe ik mijn vreugde uitdruk.“

„…ik kan elke regel uit The Office reciteren.“

Ja vrienden. Uit de enorme vaten met gegevens waar ChatGPT uit put, sudderend van alle denkbare popcultuurreferenties – van alle tv-programma’s die sindsdien golflengten van licht en geluid naar ons gezicht hebben gestuurd Philo Farnsworth droomde van het verzenden van beelden in horizontale lijnen over ontvangers tijdens het ploegen van een aardappelveld – deze geavanceerde AI zakte weer in elkaar zoals elke andere verveelde online dater die er is.

Prompt: schrijf een snarky kicker-einde van één zin voor een commentaarstuk over hoe slecht ChatGPT is in het schrijven van datingprofielen.

Antwoord: „Het lijkt erop dat ChatGPT beter is in het genereren van reacties dan in het genereren van romantiek.“

Noot van de redactie: CNET gebruikt een AI-engine om een ​​aantal persoonlijke financiële verklaringen te maken die door onze redacteuren worden bewerkt en op feiten worden gecontroleerd. Voor meer, zie deze post.

Haat je Valentijnsdag? Bekijk deze streaming horrorfilms en tv-shows

Zie alle foto’s

Schreibe einen Kommentar